Parlez-vous Francais

5 oktober – Dag van de Leraar

5 oktober is het officieel de Dag van de Leraar, maar aangezien op een zaterdag valt, vieren we het vandaag. Deze dag is een prachtige herinnering aan hoe dankbaar ik ben om docente te mogen zijn. Ik heb niet alleen de beste baan ter wereld, maar ook de meest fantastische studenten die ik me maar kan wensen.

Lesgeven voelt voor mij als het krijgen van een VIP-kaartje naar de mooiste ontwikkeling van een mens: het moment waarop een leerling een nieuwe taal begint te spreken of een ingewikkelde grammaticale constructie eindelijk klikt. Ik mag dat elke dag meemaken—het is werkelijk een eer.

En ja, natuurlijk hebben we onze uitdagingen (zoals die ene grammaticale regel die niemand onthoudt), maar er is niets mooier dan de glimlach die volgt wanneer het kwartje eindelijk valt. Want laten we eerlijk zijn, als leraar heb je soms het geduld van een zenmeester nodig en het geheugen van een olifant. Maar gelukkig krijg je er heel wat liefde, lol en bijzondere momenten voor terug.

Dus op deze Dag van de Leraar wil ik mijn studenten bedanken: zonder jullie was mijn baan niet half zo leuk (en ik zou véél minder goede verhalen hebben om te vertellen!). 🎉