Parlez-vous Francais

Parlez-vous français

Franse lessen & vertalingen

Neem contact op

Test je niveau

Parlez-vous français? Test je niveau!

Alleen door te weten waar u begint, weet u waar en hoe u naartoe kunt gaan. Het is dus essentieel om voorafgaand aan de cursus uw niveau te kennen. Zo ontdekken we wat uw sterke punten zijn en waar we aan kunnen werken. Samen kunnen we dan de cursus ontwikkelen en ervoor zorgen dat u uw doelen kunt bereiken. Kortom, laten we de kaart van uw taalavontuur uitstippelen! 

Taaltest Frans: wat is uw ERK-niveau?

ERK taal niveau's

In Europa gebruiken we het Europees Referentie Kader (ERK) om taalniveaus aan te duiden. (De Franse vertaling is: CECR/Cadre européen commun de référence pour les langues). Deze test is bedoeld om de eerste 4 niveaus van taalbeheersing vast te stellen:  

  • A1 = beginner (“Je découvre le français ” = Ik ontdek de Franse taal). 
  • A2 = beginner met enige ervaring (“Je comprends des messages simples” = Ik begrijp eenvoudige berichten). 
  • B1 = halfgevorderd (“Je peux communiquer dans un environnement francophone”= Ik kan in een Franstalige omgeving communiceren). 
  • B2 = gevorderd (“Je communique avec aisance“= Ik communiceer met gemak). 

Doe de taaltest helemaal gratis

We hebben een gratis online taaltest voor u gevonden van Radio France Internationale (RFI). Deze test is zo gepiept, duurt slechts zo’n 10 minuten, en geeft u een idee van uw ERK-niveau (van A1 tot B2). 

Let op, voor de echte taalninja’s op C1 en C2 niveau zijn er geen oefeningen beschikbaar. 

De test bestaat uit 15 meerkeuzevragen en is perfect voor mensen die al een beetje Frans kunnen spreken. De vragen worden gesteld in het Frans én in het Engels, maar de antwoorden zijn natuurlijk gewoon in het Frans. Dus, kies de test die past bij uw vaardigheden en zie waar u staat. 

Geen stress, het komt allemaal goed! Ga ervoor en laat ons weten hoe u hebt gescoord. Veel succes en vooral, veel plezier!  

Meer informatie nodig?

Neem gerust contact op om de mogelijkheden te bespreken