Parlez-vous Francais

Parlez-vous français

Franse lessen & vertalingen

Neem contact op

Joyeux anniversaire Parlez-vous français !

Vandaag is een bijzondere dag voor mij, want mijn geliefde onderneming, Parlez-vous français, viert haar 8-jarig bestaan! Het voelt als de perfecte gelegenheid om terug te blikken op deze prachtige reis die begon met een diepe passie voor mijn moedertaal, het Frans.

Het begin van een taalavontuur

Acht jaar geleden besloot ik mijn liefde voor de Franse taal om te zetten in iets groters. Parlez-vous français werd geboren uit het verlangen om mensen de schoonheid van het Frans te laten ontdekken. Of het nu ging om lessen geven of vertaalprojecten uitvoeren, elke dag bracht nieuwe uitdagingen en beloningen. En nog steeds, met evenveel plezier, geef ik les en werk ik aan allerlei vertaalopdrachten.

Lesgeven: een bron van vreugde

Lesgeven is voor mij altijd meer geweest dan alleen kennis overdragen. Het is een kunst, een manier om anderen te inspireren en te zien groeien. Van beginners die hun eerste Franse zinnen leren tot gevorderden die hun vaardigheden willen perfectioneren, elke leerling brengt iets unieks met zich mee. En laten we eerlijk zijn, er is niets leuker dan een grapje maken in het Frans en te zien hoe iedereen het begrijpt!

Vertaalprojecten: de magie van woorden

Naast het lesgeven, heb ik ook talloze vertaalprojecten mogen doen. Of het nu ging om zakelijke documenten, literaire werken of heerlijke recepten, elk project was een kans om de nuances van de taal te verkennen en te spelen met woorden. Zoals ze in het Frans zeggen, “Les mots ont des ailes” – woorden hebben vleugels.

Een feestelijke traktatie

Wat is een viering zonder een heerlijke traktatie? Ter gelegenheid van ons 8-jarig bestaan deel ik graag het recept van mijn favoriete chocoladetaart. Een perfecte afsluiting van deze feestelijke blogpost!

Bedankt voor jullie voortdurende steun en enthousiasme. Op naar nog vele jaren vol Franse avonturen en taalkundige ontdekkingen!