Parlez-vous Francais

Parlez-vous français

Franse lessen & vertalingen

Neem contact op

DELF & DALF examens

De DELF/DALF sessie van juni is net afgelopen. Als examinator DELF/DALF vind ik het altijd geweldig om hieraan mee te doen. Elke sessie brengt weer nieuwe, boeiende ontmoetingen en toont de diversiteit en passie van de kandidaten voor de Franse taal. Het is inspirerend om te zien hoe mensen zich inzetten voor hun taalvaardigheid en daarmee hun toekomst.

Wat zijn de DELF en de DALF?

De DELF (Diplôme d’Études en Langue Française) en DALF (Diplôme Approfondi de Langue Française) zijn internationaal erkende diploma’s die je Franse taalvaardigheid certificeren. Deze examens zijn ontworpen door het Franse Ministerie van Onderwijs en worden wereldwijd afgenomen.

DELF en DALF zijn onderverdeeld in verschillende niveaus die overeenkomen met het Gemeenschappelijk Europees Referentiekader voor Talen (CEFR). DELF bestrijkt de niveaus A1 tot en met B2, terwijl DALF de hogere niveaus C1 en C2 omvat. Elk niveau evalueert de vier belangrijkste taalvaardigheden: luisteren, spreken, lezen en schrijven.

Waarom DELF of DALF?

Het behalen van een DELF of DALF diploma heeft vele voordelen:

  1. Internationale erkenning: deze diploma’s zijn wereldwijd erkend en kunnen deuren openen voor studie en werk in Franstalige landen.
  2. Persoonlijke groei: het behalen van een diploma laat zien dat je een serieuze en succesvolle taalstudent bent.
  3. Professionele voordelen: veel bedrijven en universiteiten erkennen de waarde van deze diploma’s bij sollicitaties en toelatingen.

 

Examenperiodes

Er zijn twee sessies per jaar waarin je het DELF of DALF examen kunt afleggen: in juni en in november. De sessie van juni is net afgelopen, maar de volgende gelegenheid is al in zicht. Van 18 tot 22 november 2024 vinden de examens weer plaats. Begin nu met je voorbereiding voor de komende sessie in november 2024 en zet de eerste stap naar het behalen van je Franse taaldiploma!