Parlez-vous Francais

Parlez-vous français

Franse lessen & vertalingen

Neem contact op

21 juni – Fête de la musique

Fête de la Musique in Frankrijk

Elk jaar op 21 juni transformeert Frankrijk in een groot muzikaal podium tijdens de Fête de la Musique. Dit unieke muziekfestival, gestart door het Franse Ministerie van Cultuur in 1982, is inmiddels een wereldwijd fenomeen dat miljoenen muziekliefhebbers samenbrengt.

Wat is Fête de la Musique?

De Fête de la Musique, oftewel Wereldmuziekdag, is een jaarlijks terugkerend festival waarbij zowel amateur- als professionele muzikanten de straten, parken, pleinen en cafés van Frankrijk vullen met muziek. Het doel? Muziek in al zijn vormen promoten en toegankelijk maken voor iedereen, zonder commercieel gewin. Het is een feest van muzikale diversiteit en creativiteit!

Waarom op 21 juni?

De keuze voor 21 juni is geen toeval. Het is de langste dag van het jaar, de zomerzonnewende. Deze datum markeert het begin van de zomer en is het perfecte moment om de komst van zonnige dagen te vieren met muziek. De uitbundige sfeer van deze bijzondere dag wordt versterkt door de vele muzikale optredens die overal in Frankrijk plaatsvinden.

Waarom gaan?

De Fête de la Musique is meer dan alleen een muziekfestival; het is een viering van cultuur, gemeenschap en de universele taal van muziek. Elk jaar op 21 juni brengt het de straten van Frankrijk tot leven, en verspreidt het een boodschap van harmonie en vreugde over de hele wereld. Mis deze bijzondere dag niet en laat je meeslepen door de klanken van de zomer!